Hvordan vælger jeg den rigtige håndterminal?

I denne blog giver vi en indsigt i, hvad man bør kigge efter og være opmærksom på, når der skal investeres i håndterminaler for første gang eller skal udskifte de gamle modeller til nogle nye. Vi sidder altid klar ved telefonen til en rådgivende snak om valg af produkter, men her kan I læse lidt om de vigtigste overvejelser I bør gøre jer, inden I køber håndterminaler. Der findes mange forskellige slags med forskellige funktioner, formål og specifikationer, så det kan godt være svært at finde rundt i. Der er mange faktorer man kan overveje, men her er de vigtigste ifølge os:

Honeywell CT47

Håndterminalens formål og anvendelse på lageret eller andet sted

Noget af det første I skal finde ud af er, hvilket eller hvilke formål håndterminalen skal tjene. Det ved I sikkert en del om, men det er vigtigt at overveje, hvilken type opgaver og funktioner håndterminalen skal udføre. Skal den bruges til indsamling af data, opdatering af lagerbeholdning, håndtering af ordrer eller noget andet? Eller måske det hele? Identificer formålet med håndterminalen, og vælg en model, der passer til det formål. Det hjælper vi gerne med, men det handler om at lave en så præcis vurdering af, hvad man har brug for, at håndterminalen kan i det daglige for at lave det bedste match. Jo bedre håndterminalen matches med det, som I skal anvende den til jo større tilfredshed vil I opleve.

Hvilke funktioner har I brug for, at håndterminalen har?

Håndterminalens funktionalitet og funktioner hænger meget sammen med håndterminalens anvendelsesformål, da de skal afstemmes og passe sammen. Skal håndterminalen være med touchskærm eller keyboard eller begge dele? Skal den være kropsbåren, altså sidde rundt om håndleddet? Hvad er ønsket til scanneren? Skal det være en håndterminal med standard scanner eller har I brug for en high performance long range scanner? Hvor vigtig er scanningshastighed og ydeevne for jer?

Tænk over hvad håndterminalen udsættes for og hvilket miljø, den skal bruges i

Håndterminaler findes med forskellige grader af robusthed. Nogle er specifikt designet til at kunne modstå mange tab og stort dagligt slid på et industrilager, mens andre ikke kan holde til lige så meget. Nogle håndterminaler tåler vandsprøjt og støv, mens andre ikke er lige så modstandsdygtige. Der er også håndterminaler, der tåler kemikalier og høje varmegrader eller frostgrader. Igen skal man vælge en håndterminal, der passer til anvendelsen og det, den er designet til at kunne tåle. Det er ærgerligt at finde ud af bagefter, at håndterminalen ikke egner sig til det miljø I arbejder i.

Overvej jeres krav til batterilevetid

Batterilevetiden på håndterminalen er en vigtig faktor at overveje, især hvis håndterminalen vil blive brugt i lange perioder væk fra en strømkilde. Det er vigtigt at vælge en håndterminal med en batterilevetid, der er passende til de behov, som håndterminalen vil blive brugt til. Især på et lager er det nødvendigt, at batteriet holder i ekstra lang tid eller som alternativ nemt kan udskiftes.

Hvordan skal håndterminalen tilsluttes? Og hvilke styresystemer bruger I?

Håndterminaler kan bruge forskellige trådløse teknologier, såsom Wi-Fi eller Bluetooth, for at overføre data og kommunikere med andre enheder. Vælg en model med den trådløse kapacitet, der passer bedst til den anvendelse, som håndterminalen vil blive brugt til. Hertil kommer hvilket operativt styresystem I fortrækker, at håndterminalen bygger på. Måske har I nogle klare ønsker, måske ikke. Det er også relevant at se på kompatibiliteten mellem det management system I bruger og hvad håndterminalen fungere sammen med og derfor nemt kan integreres med uden for mange udfordringer.

Brugervenlighed og ergonomi spiller en væsentlig rolle for de fleste

Håndterminalen skal være nem at bruge og betjene, både for medarbejderne, der skal bruge den, og for administratorer, der vil konfigurere den. Overvej en model, der har en brugervenlig grænseflade og let forståelige instruktioner. Det skal gerne kræve så lidt oplæring at betjene håndterminalen som muligt. Det ved de fleste leverandører selvfølgelig godt, men der er stadig individuelle forskelle på modeller. Vi tilbyder altid, at I kan teste en håndterminal af for at se, om den fungerer for jer i praksis og at brugerinterfacet er tilfredsstillende for jeres medarbejdere.

Når man taler om ergonomi, så er fokus på, hvordan håndterminalen er designet og hvordan den skal bruges. De fleste håndterminaler er lette, men der er væsentlige forskelle på de enkelte modeller. Skal håndterminalen kunne betjenes med én hånd? Hvor meget vejer håndterminalen? Hvor stor er skærmen? Er skærmen stor nok til at vise informationen tydeligt eller er den for vanskelig at håndtere til opgaven? Hvad fungerer bedst for de medarbejdere, som dagligt skal bruge håndterminalerne? Er det en håndterminal med touchskærm eller skal det være med keys? Er der behov for noget specielt tilbehør til håndterminalen for yderlige brugervenlighed og fleksibilitet?

Det var blot nogle eksempler på, hvilke overvejelser, der bør være på plads for at finde den helt rigtige håndterminal til jeres virksomhed. Der er sikkert flere ting, men med dem her er I kommet langt tættere på at kunne vælge en model. Vi håber bloggen har gjort jer en smule klogere og gjort den store opgave, som det det godt kan være at finde den rigtige håndterminal en anelse lettere.

Zebra healthcare

Kom nemt i kontakt med os i dag.

Scroll to Top